Auto verkopen via advertentiesite

Je auto verkopen via een advertentie site doen veel Nederlanders. Zowel particulieren als bedrijven bieden hier hun auto(s) aan. Op de grotere advertentiesites zijn ook veel handelaren actief die een slim spel spelen. Zij gaan reageren en bieden op alle auto’s met een laag bod waarvoor de gezonde mens niet zou verkopen.

banner

Staat je auto er al 1,5 week op en is dat je eerste reactie dan kan het zomaar eens zijn dat je de auto wel verkoopt. 1,5 Week is voor veel mensen al best lang omdat ze al 10 dagen zitten te wachten op een reactie. Als deze reactie dan flink onder de prijs is maar wel de enige reactie is dan kunnen mensen het gevoel krijgen dat hun auto niet in trek is. Met deze reden gaan zij de onderhandeling aan met de zogeheten handelaar. De handelaar maakt hier dankbaar gebruik van en komt de auto spoedig ophalen. In sommige gevallen wordt er zelfs een aanbetaling overgemaakt zodat je niet meer terug kunt. Mocht er dan toch nog een koper opduiken dan baal je natuurlijk als een stekker want een serieus persoon geeft je waarschijnlijk meer voor je auto.

Naast niet serieuze biedingen krijg je soms ook wel te maken met een persoon die geïnteresseerd overkomt. Deze persoon toont interesse en maakt een afspraak met je. In een hoop gevallen komt deze persoon dan ook daadwerkelijk opdagen. Helaas maken mensen nog vaak genoeg mee dat er niemand op komt dagen en hebben dus voor niets zitten wachten en hun afspraken afgezegd. Indien de persoon wel komt opdagen dan gebeurt het in de praktijk toch nog erg vaak dat de persoon de auto erg kritisch gaat bekijken en terugkrabbelt. De prijs vinden zij dan toch te hoog voor hetgeen wat zij aantreffen.

De kleinste dingen worden aangegrepen om een onderhandeling te starten. Een kleurverschil in de lak, een krasje of deukje kunnen al de aanleiding zijn. Ook roest op de uitlaat of een gaatje in het dashboard van een telefoonhouder kunnen al aangrijpingspunten zijn. Dit zijn doelbewuste acties om de prijs lager te krijgen. De vraagprijs die je op advertentiesites ziet zijn dan ook vaak niet de prijs die men daadwerkelijk voor de auto krijgt. Ook al zet je in de advertentie erbij dat de prijs vast is en niet onderhandelbaar is. Mensen lezen 9 van de 10 keer niet en zijn dan ook vaak erg sluw.

Wanneer je snel van je auto af wil en vooraf zeker wil weten wat de echte verkoopprijs is dan kun je het beste eens een autoveiling uitproberen. Wil je meer lezen over andere verkoopmethoden?

gratis-bod

Advertenties